Момчета , решил съм да си взема 159 от Германия. Колебая се обаче дали да е дизел или да си взема бензин и да отида до Италия да и сложа газова уредба.Какве са Вашите мнения ?? Четох тук , че последните модели газови инжекциони са доста добри..от друга страна дизела си е без патерици на двигателя ..ама цената му стана повече от тая на бензин 98..благодаря предварително за мненията Ви.
Известие
Collapse
No announcement yet.
159 дизел или бензин
Collapse
X
-
Моя съвет към теб е 1.9Дизел 150коня и после ти слагаме едно "чипче" за 185коня и си перфектен от всякъде.
Това за газовата на тия коли не е добра идея, поне според мен...за да стана като хората си отиват 4 000лв.sigpic
Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
" Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
"Seat Leon TDI champion WTCC 2008"
-
Не съм много запознат със газовите инжекциони, но за една наша фирмена кола се поинтересувах и се оказа, че излиза над 3 000лв. за да стане перфектна....иначе да има и за около 2 000лв. Но пак повтарям не съм запознат с газовите инжекциони.
От бензините си заслужава 2.2 185коня...
С какво можем ще помагаме, 088-993-5115sigpic
Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
Comment
-
Значи оставаш с два варианта...1.9дизел...или 1.8бензин ако искаш само да се возиш. 1.9бензина не ти го препоръчвам.
Но така или иначе пак стигнахме май до 1.9дизел
Телефона ми го има в предишния постили на сайта на клуба при контакти.
sigpic
Comment
-
Честно казано до сега не съм чувал някой (в голяма част от Европа) да си е сложил газова уредба на 159ката....
За Милано Моторс да имам, дилърите са много точни момчета и съм сигурен, че ще ти помогнат с каквото могат.
Колега помисли и за чисто нова Ланча Делта...коята туко що излезна на Женевския салон, мисля (предполагам) че нова ще е около 40 000лв. за БГрия...колата е страшно широка.
Много икономично е и новото Браво 1.6ЖТД 120коня....sigpic
Comment
-
От немския разбрах само , че хората са доволни от газовата уредба....Благодаря на всички които пишат по темата..В крайна сметка като отида до Германия в края на месеца ще Ви покажа какво съм си купил...но ако е бензин..дайте читав сервиз за монтаж на газов инжекцион.. Smile Обаче не става въпрос дали мога да я карам на бензин..ясно , че ако си я купя ще трябва и да мога.-...а въпроса е дали да се дават залудо пари..или и алтернативата е приемлива..щото аз и сега си карам колата на бензин а не на газ..и то вече 3 години..откакто я купих нова..ама не е алфа..сори..
Comment
-
Първоначално публикувано от АЛЕКС ГЕОРГИЕВ Покажи съобщениеКАК ДА НАПИША КАКВИ КОЛИ СЪМ ИМАЛ???
2.Edit Signature
По темата Бензин или Дизел колеги ще си позволя да пльосна 1 мой пост от друга тема, ако не възразявате разбира се
Колега сам си се убедил в уникалната мощност, поведение и звук на дизеловите мотори на Алфа, е защо да питам аз да си купува човек кола с бензинов мотор, като имаш предвид, че дизеловия мотор има много по-голям въртяш момент, малко по-голямо ускорение от 0 до 100 км/ч от 1.9 литровия бензин и накрая, но в никакъв случей НЕ на последно място е мнооого по-голямата икономичност с повече от 4.1 литра на 100 км. по-малък разход за градско каране на колата бе колега???
4 литра на 100 км. пробег икономия на гориво колега за 1 резервоар от 70 литра си е чисто и просто точно 28.7 литра гориво икономия бре човече, което пък от своя страна превърнато в пари при сегашната цена да дизела, означава колега повече от 66 лв. спестени парички и мноооого по малко изхвърлени в околната среда вредни емисии драги ми колега!!!
Това пък от своя страна сам си сметни какво прави в пари примерно за 10 резервоара
Е Защо питам аз?
За какъв Девол ти е 159-ка с бензинов мотор, не разбирам колега?!?
Желая ти всичко най-добро и дано да съм ти бил полезен върху правилния избор на мотор за 159-ката
Колега да слагаш газ на 159 направо си граничи с престъпление...
Comment
-
Колегите са прави За 159 и гаЗов инжекцонПо-добре си вЗеми 1.9 диЗел и аЗ си мисля че пак ще ти е по-икономичен от бенЗиовия+ГАС!Но това в мое мнение все пак ти си човека, който ще я поддържа после.
Grande Punto 1.9 Sporт
98 Alfa 145 1.6 16V TS-bivshata
Comment
Comment